Historieskrivningen i Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2012-03-23
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Björk, Ragnar (förf.) / Lindberg, Bo (förf.) / Odén, Birgitta (förf.) / Torstendahl, Rolf (förf.) / Österberg, Eva (förf.)
Dimensioner
223 x 156 x 10 mm
Vikt
340 g
SAB
K:d
ISBN
9789144070438

Historieskrivningen i Sverige

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-03-23
383
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är den första handboken om historieskrivningens historia i Sverige. Här kan man följa hur historiker arbetat och hur de löst vetenskapliga problem. Det ger en inblick i hur bilder av det förflutna tillkommit och varför de ser ut som de gör. Tongivande namn från tidigare decennier som Harald Hjärne, Curt och Lauritz Weibull och Erik Lönnroth får sin plats i historieskrivningens historia.
Bokens kapitel löper längs två linjer - analyser av historikernas vetenskapssyn och av deras historiesyn. Det här är en viktig historia att känna till, speciellt för historiker och historiestudenter eftersom den bidrar till förståelsen av deras eget arbete. Men det är också mycket intressant för den allmänt historieintresserade att se hur skildringar av det förgångna vuxit fram och bearbetats.
Boken är främst avsedd för studenter i historia vid universitet och högskolor, och för yrkesverksamma historiker.

Passar bra ihop

  1. Historieskrivningen i Sverige
  2. +
  3. Stridens skönhet och sorg 1915 : första världskrigets andra år i 108 korta kapitel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stridens skönhet och sorg 1915 : första världsk... av Peter Englund (pocket).

Köp båda 2 för 472 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Historieskrivningen i Sverige. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En grund för avancerade studier i historia
    Rolf Johansson, 17 september 2014

    En mycket bra introduktion till den svenska historieskrivningens historia. Kräver dock lite historiska baskunskaper för att ge läsaren större behållning. Boken kan med fördel användas till tips om vidareläsning men även till att för den historiestuderande på avancerad nivå, kan med fördel fortlöpande gå tillbaka till boken och komplettera sin kunskap och sin historisistiska förståelse. Den här boken är därför bra att användas som utgångspunkt för avancerade historiestudier.

Fler böcker av författarna